Види тканин постільної білизни - sodda.com.ua

Види тканин постільної білизни

Обираючи постільну білизну, ми зазвичай дивимось на колір або на ціну. Але, якщо ви хочете забезпечити собі та своїм близьким комфортний і здоровий сон, дуже важливо обирати ще й типом тканини. Адже саме якість і тип тканини впливають на те, наскільки ви залишитесь задоволеним своєю покупкою.


Одразу варто зазначити: в цій статті піде мова лише про натуральні тканини, які представленні в асортименті нашого магазину, адже команда Sodda наполегливо радить вам вибрати для свого сну 100% бавовну.


Отже, пристебніть паски, нас чекає неймовірна подорож у світ тканин!


Перша зупинка – Бязь


Найпопулярніша тканина у дешевому і середньому сегменті. В нашому асортименті є звичайна бязь щільністю 135 гр/м2. і преміум бязь щільністю 125 гр/м2. 

Різниця між цими двома тканинами у відчуттях, які вона дарує. Преміум бавовна має меншу щільність, завдяки цьому вона м'яка й приємна на дотик, при цьому вона не просвічується. Звичайна бязь – більш цупка. 

Загалом, ця тканина екологічна, довговічна та майже не мнеться. При цьому вона витримує численні прання. Вважається, що бязь – найкраща тканина для постільної білизни.

Друга зупинка – Ранфорс


“Молодший брат” Бязі, а також краща її альтернатива у середньому сегменті постільної білизни. Щільність ранфорсу нашого асортименту – 130 гр/м2. Однак завдяки сильно скрученому плетінню ниток, полотно типу Ранфорс, має дуже ніжну поверхню, набагато м’якішу, ніж у Бязі. Для плетіння цієї тканини використовують краще очищені і попрасовані волокна бавовни. 

Переваги ранфорсу у гігроскопічності (поглинає до 20% вологи від вашого тіла) і терморегуляції (зберігає тепло, при цьому дає вашому тілу можливість “дихати”). Обираючи постільну білизну із Ранфорсу – ви обираєте натуральність і комфорт за приємну ціну.


Третя зупинка – Сатин і Страйп Сатин


Фаворит для тих, хто полюбляє ніжність. Сатин за своїми характеристиками може навіть позмагатися з шовком. Сатин буває оксамитовим або глянцевим. Найбільша перевага цієї тканини: вона витримує 250-350 прань, тому вона буде служити вам багато років. Якісна постільна білизна з сатину підійде дорослим та дітям, адже тканина практична у догляді та майже не мнеться.

Страйп Сатин – смугасте полотно, яке виробляється за допомогою незвичайної техніки скручування ниток, що дарує цій тканині природні смужки. Натуральний і якісний сатин не линяє, не кошлатиться, і при правильному догляді дуже довго служить.

Четверта зупинка – Варена бавовна

Білизна з інстаграму й пінтерест, або “можна мені таку постіль, щоб можна було не прасувати?”.

Варена бавовна – це буквально тканина, яку після виробництва прали у дуже гарячій воді з додаванням пемзи й вулканічної породи. Ця техніка виробництва подарувала тканині найбільшу перевагу – її не потрібно прасувати. Варена бавовна – це стильне рішення для будь-кого інтер’єру, адже її зовнішній вигляд додає затишної недбалості і розслабленості вашій спальні.

Щільність комплектів постільної білизни з вареної бавовни – 140 гр/м2. Цей натуральний матеріал добре дихає і випаровує вологу в теплу погоду, а м'яка поверхня створює відчуття затишку і тепла в холодні місяці року.

 

П’ята зупинка – Муслін

Невагомість та вишуканість. Муслін – це преміум тканина, яку обирають за її контрасти: м’яка і щільна одночасно; дорога, але дуже витривала; неймовірно гарна, але надто примхлива у догляді.

Загалом, постільна білизна із мусліну, характеризується своєю легкість і високою щільністю ниток. Для її виробництва беруть дуже тонкі нитки, але проміжок між ними роблять якомога менший. Тому полотно виходить дуже легким, але надзвичайно міцним. 

“Екологічність і безпека на натуральній основі” – девіз наших комплектів із мусліну.


Кінцева – Фланель


Королева ваших затишних зимових вечорів з какао у ліжку під улюблений фільм – наша неймовірна Фланель! По м'якості Фланель значно перевершує навіть речі з чистої вовни, зокрема, в тому, що не “колеться”. Вона відмінно утримує тепло, швидко зігріваючи навіть в найхолоднішу погоду. А також створює неперевершену затишну атмосферу у вашій спальні.

Комплект постільної білизни із фланелі – це натурально та екологічно, а м’якість їй додають маленькі ворсинки 100% бавовни. Ця тканина відмінно вбирає вологу і дає можливість вашому тілу дихати.

 

І на останок…

Сподіваємось наша подорож була для вас пізнавальною і корисною! Тепер ви маєте багато інформації, щоб обрати саме ту, найкращу і найбажанішу постіль. Однак не забувайте також, що у виборі постільної білизни не менш важливо вибрати правильно розмір. Будьте уважні у своєму виборі і тоді покупка обов'язково вас порадує.